Ședințe individuale

Ședințele individuale pot fi solitare și finale dar pot fi și începutul, fie pentru un modul fie pentru o colaborare pe termen mai lung. Durata unei ședințe este de o oră. Ședințele se pot combina ca și informație expusă, sau pot fi și doar de ascultare, pentru a putea ulterior să revin cu o soluție sau o cale ce trebuie urmată, atât pentru stabilirea unei diete cât și pentru analiza si depistarea carentelor, ce pot sta in spatele poftelor, stresului si a modului de viață prezent.

1. Principiile alimentare – cum combinăm corect alimentele

Ce este sănătos să avem în farfurie și ce nu este sănătos de combinat, la aceeași masă. Informații despre proteine, lipide și glucide, în ce raport și la ce ore este benefic a ne hrăni corpul cu fiecare dintre ele, care este rolul și importanța lor asupra organismului, cât ți la ce pericolele ne expunem în urma deficiențelor în baza unui raport dintre ele, dezechilibrat asimilat . Ce este sănătos și ce este toxic pentru organism, importanța apei și cum este aplicată corpului o hidratare corectă, cu apă bună. Care este ciclul circadian al organelor și la ce ore este benefic a consuma alimentele. Explicații despre enzime și importanța lor în dieta sănătoasă. Ce este hrana vie și cum să stabilim raportul sănătos între hrana procesată și cea crudă.

2. Indicele glicemic și alimentele recomandate

Explicarea indicelui glicemic cu exemple pe alimente, recomandări de combinarea alimentelor în funcție de indicele lor glicemic cât și de greutatea corporală a clientului. Care sunt glucidele rele și care sunt cele bune, cum trebuie să le aranjam în farfurie pentru a ajunge, si apoi, a ne menține în greutatea normală. Cum afectează modul de preparare al alimentelor indicele glicemic, ce sunt grăsimile trans și care sunt cele saturate, ce trebuie evitat din alimentație și ce este necesar corpului să funcționeze. Cum ne afectează insulina greutatea corporală și cum menținem starea de sănătate a pancreasului reducând abuzul asupra lui, prin ingerarea de alimente cu indice glicemic optimizat. Cum se poate scădea valoarea indicelui glicemic, pentru întreaga farfurie, prin combinarea de alimente potrivite.

3. Vitaminele și mineralele, oligoelementele și importanța lor în buna funcționare a organismului

Ce rol are fiecare vitamină în buna funcționare a organismului, ce înseamnă carența unei vitamine și cum afectează lipsa ei organismul pe termen lung. Care sunt semnalele pe care corpul le dă când ii lipsește un nutriment și care sunt stările fizice și psihice prin care trecem, în urma acestor lipsuri. Care sunt vitaminele hidrosolubile și cele liposolubile, și cum este benefic a le combina. Cum ne asigurăm aportul de minerale și din ce alimente. Ce efect au minarelele în diverse combinații și cantități și cum se potențează asimilarea vitaminelor și mineralelor împreuna cu aportul de proteine, glucidele si lipidele. Cum ne asigurăm că avem tot spectru nutrimentelor in farfurie și când decidem că este necesar să apelăm la suplimente.

4. Cure și diete de detoxificare, drenare si echilibrare

Pentru fiecare organ motor al tubului digestiv în parte (colon, ficat, rinichi, plămâni, piele și limfa) exista mai multe căi de drenaj și detoxificare. Există o anumită ordine și o anumită cadență ce trebuie urmată, pentru a avea rezultate scontate benefic. Alimentele utile fiecărui organ în parte, pentru detoxificare, ce este benefic și ce poate deveni toxic în timp. Ce înseamnă modul mecanic, cel chimic și cel osmotic în curățarea organelor, și cum folosim și combinăm alimentele în procesul de detoxificare. Care sunt simptomele unei supraîncărcări cu toxine, și care sunt pașii de detoxificare necesari a fi urmați. Stabilirea unui meniu pentru organul necesar a fi drenat și detoxificat, ce alimente trebuie utilizate. Tehnici de procesare si preparare a alimentelor, pentru a potența în ele forța necesară de ne elibera de toxine.

5. Stabilire meniu pentru 7 sau 14 zile

Meniul se compune împreuna cu clientul și se ține cont în alcătuirea lui de preferințele culinare, religioase și starea financiară a acestuia dar având în vedere aportul optim de proteine, glucide, lipide, minerale, vitamine și fibre, în cantitatea optimă, pentru necesarul de moment și obiectivul viitor, în ceea ce privește greutatea. De regulă meniul conține 3 mese și două gustări pentru o alimentare sănătoasă a organismului. Meniul cuprinde calculul procentual al fiecărui aliment în parte cât și cantitatea de fibre. De asemenea meniul conține calculul de calorii atât per total cât și pentru fiecare masă sau gustare în parte. Pe lângă meniu, se fac recomandări pentru suplimentele necesare, acolo unde este cazul, în funcție de activitatea fizică curentă cât și a obiectivelor propuse.

6. Rețete culinare explicate, corect din punct de vedere de combinare a alimentelor și principiilor nutritive, cu tehnica de preparare a alimentelor, dezvăluită

Explicarea tehnicilor de gătit pentru un anumit număr de rețete, pașii ce trebuie urmați pentru a crea un preparat culinar gustos dar și corect din puncte de vedere gatrotehnic. De unde achiziționăm alimentele potrivite pentru a definitiva rețetele, cum alegem alimentele potrivite și sănătoase și cum ne ferim de alimentele toxice. Cum aranjăm o masă pentru un anumit număr de persoane, care sunt cantitățile necesare și care sunt costurile pentru a concepe și finaliza rețetele, pentru diverse evenimente. Când este bine să facem piața, ce alimente să căutam în funcție de sezon, atât cât să le introducem în rețetele explicate. Ce condimente trebuie să existe în bucătărie și cum este corect a le folosi și depozita.

7. Dieta pentru activități sportive, urcări pe munte sau alergat, mers cu bicicleta sau înotat, etc.

Care este aportul necesar de suplimente în activitățile cu eliberarea de radicali liberi. Principii pentru stabilirea unui meniu pentru cei care au viată sportivă, cum să abordam alimentația și ce suplimente sunt necesare, cum ne vitaminizam și când, care este necesarul de minerale și cum abordam hidratarea. Cum ne protejam încheieturile și de unde să achiziționam suplimentele adecvate. Care este necesarul de suplimente și cum stabilim o alimentație corectă și sănătoasă, atât pentru activitățile în sală cât și pentru cele efectuate în aer liber. Care sunt antioxidanții necesari și cum neutralizăm si ne eliberam corpul de radicalii liberi produși în urma activității fizice intense. Cum ne refacem după efort intens.

8. Vesela necesară în bucătărie

Care sunt ustensile potrivite și ce nu ne trebuie, pentru că efectiv ne încurca și ne ține doar spațiul ocupat. Cum alegem volumul oalelor si al cratițelor, ce tigaie sau câte ne sunt necesare, din ce material este sănătos să fie făcute și în ce formă să le alegem pentru a ne minimiza costurile si depozitarea dar maximiza versatilitatea și utilitatea. Ce cuțite ne sunt necesare si care este mărimea lor, ce pensete, site si electronice ne sunt indispensabile. Cum depozităm mâncarea gătită și cum ne organizăm pentru a ne aranja viața cât să ajungem să gătim cat mai mult în casă, sănătos și gustos, dar eficient și rapid. Cum ne calculam necesarul de veselă pentru a fi capabili să gătim cât să onoram un anumit număr de persoane, invitate la masa, la noi acasă.

Contact pentru pret